22 Eylül 2015 Salı

Alamos Malbec 2012
Mendoza Argentina
Alkol oranı: %14
Şubat 2015

Türk şarapları her zaman ilk tercihim. Türk üzümleri de öyle, gün geçtikçe çok daha lezzetli şaraplarını içeceğimize eminim.
Marketlerimizde satılan sıradan ithal şarapların çoğunun, halkımızın iflah olmayan yabancı hayranlığını tatmin etmekten öte bir özelliği olduğunu düşünmüyorum.
Ancak bir değişiklik yapayım, farklı ve gerçekten farkını hissedebileceğim bir şarap içeyim diyorsanız önerim Alamos Malbec olacaktır.


Malbec, Şiraz gibi güçlü ve aromatik şaraplar verebilen, yurdumuzda yaygınlaşmasını umut ettiğim bir üzüm çeşidi.
Semtimin iddialı kasabından aldığım kuru dinlendirilmiş dana pirzolası ve kendi yaptığı füme etin yanına bu özel lezzetlere uygun özel bir şarap olmalıydı. Metro marketin zengin şarap reyonlarını gezerken, And dağları eteğinden gelen Arjantin’linin özel indirimle 35 TL’den satışta olduğunu görünce tercih ettim. Normal fiyatı sanırım 50 TL civarı hatta bazı büfelerde 75 TL’den satıldığını bile görmüştüm.
Meşe fıçılarda dinlendirilmiş ve 14 derece alkollü bu Güney Amerika’lı kadehte koyu bordo renginde.
Burun oldukça aromatik, dengeli bir meyve ve baharat kokuları harmanı. Vişne, böğürtlen, karabiber ve hafif muskat kokuları alınıyor.
Damak burunla uyumlu, meyve ve baharat aromaları dengeli bir şekilde hissediliyor.
Güçlü tanenler, dolgun gövde kendini belli ediyor. Asiditesi bence çok az geride kalsa da dengeyi bozacak kadar değil.
Uzun bitişi meşe fıçının varlığını hatırlatıyor.
Benim sevdiğim gibi güçlü, aromatik ve dengeli bir şarap.
Izgara dana pirzola, bonfile, t-bone steak gibi yemeklere, baharatlı et yemekleri, kebaplara, füme etlerle zenginleştirilmiş eski kaşar, Mihaliç peyniri(az tuzlu), gravyer peynirli tabaklara yakışacaktır.


Keyifle, esen kalın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder